Naši lidé

Ivona Königová

Ivona Königová

Dobrý den, jmenuji se Ivona Königova a pocházím ze Štramberku. V Kopřivnici žiji se svým partnerem a naší dcerou.

Profesně jsem převážně působila v zahraničí a díky mému zaměření na ženy po porodu a novorozence, jsem poznala mnoho různých zemí, jejich kultury, zvyky, náboženství. Coby privátní postnatalní a spánkový konzultant pro děti do tří let, jsem musela nabídnout nejen adekvátní vzdělaní a jazykovou vybavenost, ale také schopnost se rychle adaptovat na danou problematiku a správně vyhodnotit a odkomunikovat vše s mými klienty/rodiči, přizpůsobit se novému prostředí každé země a jejich pravidlům. Empatie, flexibilita a tolerance byly pro mě samozřejmostí. Cestování a studium cizích jazyků bylo přirozenou součástí mé profese, ale také se stalo mou velkou vášní. To, že mám ráda lidi, ráda s nimi komunikuji, mužů jim předávat své znalosti a zkušenosti a zajímá mě jejich život a kultura, mě naprosto naplňovalo a stále naplňuje.

Mezi mé další záliby patří umění, design a architektura.

Myslím, že i právě proto, jsem se svým životním partnerem rozhodla více podnikat v Kopřivnici a v květnu 2022 jsme otevřeli Pop Up Galerii Tokivo. Nechali jsme se inspirovat v zahraničí a věřím, že nabízíme zajímavý koncept galerie moderního umění s přesahem. Rádi bychom vytvořili platformu, kde se bude propojovat umění s dalšími aktivitami. V programové nabídce se objeví výstavy, art workshopy, besedy, umělecké edukační programy pro MŠ a ZŠ, cvičení pro těhotné a ženy po porodu nebo cvičení pro maminky s kojenci, jóga a to vše v neobvyklém minimalistickém prostředí galerie. Zároveň, vytváříme prostor pro děti a lektory cizích jazyků. Prioritně to bude výuka anglického jazyka speciální metodou s názvem Helen Doron English. Ta se řadí mezi celosvětovou špičku, díky své návaznosti, výukovým materiálům, oblíbenosti a atmosféře. Děti se nejen komfortně domluví, ale i velmi úspěšně absolvuji například Cambridge testy.  Lekce jsou nastavené dle věkových skupin od 3 měsíců do 18 let. Výjimečnou metodu vymyslela a důkladně propracovala anglická lingvistka a učitelka Helen Doron a touto metodou se úspěšně vyučuje již ve 36 zemích po celém světě. Jsem šťastná, že já sama, coby certifikovaný lektor, mohu v současnou chvíli nabídnout tyto kurzy dětem ve věku od 3 měsíců do 14 let a Kopřivnice bude patřit mezi více než 80 center v České republice, kde se touto metodou úspěšně vyučuje.

Angličtina nebude jediným jazykem, který se v TOKIVO bude vyučovat. Mezi ně např. bude patřit čínština, francouzština, němčina a další.

Snažili jsme se pro nás a naše dítě na domácím vzdělávání, vytvořit přesně takový prostor, na který jsme byli při našich cestách po celém světě zvyklí a zde nám chyběl. Věřím, že nejen nám. Mít alternativu, která stále ještě není běžná v mnohých zemích EU je důležité a žádoucí. V Kopřivnici nabízíme jedinečný koncept s individuálním a profesionálním přístupem. Rádi bychom naše aktivity směřovali napříč generacemi a stali se dalším zajímavým místem pro občany a návštěvníky Kopřivnice.

Děkuji za oslovení stát se součástí Sdružení nezávislých kandidátů Kopřivnice. Přijala jsem tuto výzvu s pocitem, ze mohu ovlivnit kvalitu života ve měste, přispět komunitě a oslovit i návštěvníky našeho města.

Mám velkou radost, ze patřím mezi lidi, které mnohé osobně znám a vážím si jejich dosavadní práce i dalších aktivit v našem městě. Záleží jim na Kopřivnici, naší komunitě a hlavně  jsou to fajn lidi, kteří se zajímají o to, aby Kopřivnice byla sebevědomým, bezpečným, zajímavým a tolerantním městem. Všichni se věnuji na různých úrovních tomu, aby naše město bylo důstojným místem pro život. Doufám, že moje spolupráce s SNK bude přínosem a věřím, že společně máme navíc. Formujme naše město tak, aby se nám všem zde dobře žilo.

Sdílejte