Naši lidé

Jakub Monsport

Jakub Monsport

V Kopřivnici bydlím od narození. V průběhu základní školy jsem byl členem dětského zastupitelstva, které bylo v něčem velmi cennou lekcí.

Od nápadu k realizaci je velký kus práce, obzvlášť pokud to má být hotové pořádně.

Ovšem tato nelehce nabytá zkušenost mě od ničeho neodradila. Naopak jsem se vždy snažil na nápadech náležitě pracovat. Rád si poslechnu okolí, co jej trápí, rád se nad něčím zamyslím a pokusím se vymyslet řešení. Snažím se u toho rozhodovat na základě dat a nestřílet něco jen tak od boku.

Mimo dětské zastupitelstvo jsem pomáhal, a dodnes pomáhám, v Kulturním domě Kopřivnice. Byl jsem rád, když se nám povedlo udělat Letní kino BIKINO ekologičtější cestou. Nakoupily se zálohovatelné kelímky, zařídily se kontejnery na tříděný odpad a sami jsme v rukavicích pro kontrolu přebírali a dotřizovali jednotlivé nádoby.

Aktuálně jsem ještě student, svůj útlý věk však neberu jako nevýhodu. V SNK jsem obklopen zkušenými lidmi a navíc i T. G. Masaryk kdysi obdobně napsal: “Politiků vyrostlých za republiky ještě nemáme.” Já jsem však vyrostl právě za republiky a demokracie a věřím, že se mi daří sbírat potřebné zkušenosti. Zároveň vím, jak je důležité se neustále učit novým věcem. Svět se vyvíjí, klima se mění a i my v Kopřivnici toto všechno pociťujeme. Přemýšlím nad dalšími generacemi a chci, aby se i jim tady u nás žilo dobře. Byl bych nerad, kdybychom jim po svém hospodaření předali jen vyschlou půdu a nedýchatelné ovzduší.

V průběhu základní, střední i vysoké školy, dokud to bylo možné, jsem se v Kopřivnici věnoval sportu. Ať už se jednalo o florbal v místním klubu Vikings, anebo jen volnočasovou jízdu na kole. Sport mi není cizí a doufám, že se mu v našem městě bude dařit i nadále, a že se i nadále budou takto tvořit silné komunity lidí.

Sdílejte