Naši lidé

Pavel Obrátil

Pavel Obrátil

Jmenuji se Pavel Obrátil a do Kopřivnice jsem se přistěhoval v roce 1989. Pracuji na zdejším stavebním úřadu.

V roce 1994 jsem se přidal ke skupině kopřivnických přátel, pořádajících dětské letní tábory a jezdil s nimi pravidelně pět let. Tehdy jsem zjistil, jak moc mě baví vymýšlet programy pro děti, takže když město Kopřivnice v roce 1997 otevřelo nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub kamarád, přihlásil jsem se jako dobrovolný pracovník. Má spolupráce na přípravě a realizaci odpoledních programů, pravidelných akcí, víkendových pobytů a čtrnáctidenních letních táborů trvala až do roku 2013. Práci programového vedoucího jsem si naposledy zopakoval na letních táborech pořádaných spolkem „Máš čas?“ v letech 2020 a 2021.

Od roku 2012 pořádám v Katolickém domě v Kopřivnici dvakrát ročně bleší trhy „Pošli to dál!“, ty podzimní často i se sbírkou zimního ošacení pro klienty Nízkoprahového denního centra Racek.

Kopřivnici považuji za kulturně nesmírně bohaté město. Jsem velmi rád, že mohu být už mnoho let součástí produkčního týmu divadelní přehlídky Kopřiva, Filmového klubu Kopřivnice a čerstvě i nového jazzového festivalu Aerovka.

Kromě táborů, divadla, filmu a jazzu mě ještě baví koncerty pořádané Živou Mandalou, vandrování po horách a příprava kávy na kopřivnických komunitních událostech Zahrada, Restaurant Day a Férová snídaně.

Sdílejte